FORMACIÓ
El 2013 vaig entrar a l’Escola de Pastors amb la intenció de conèixer de més a prop l’ofici i sobretot per aprendre, adquirir uns coneixements, agafar experiència i, per sobre de tot, conèixer gent amb les mateixes inquietuds que jo. L’any que hi va assistir, era la 5ena edició, i no tots/es els alumnes sabíem ben bé el que volíem fer en el futur, és a dir, a quin sector de la ramaderia desitjàvem acabar dedicant-nos. Podíem triar diferents sistemes de producció; des dels més convencionals fins als més alternatius, maneig semi-intensiu, intensiu, extensiu, amb ovelles, vaques, cabres o eugues. Alguns ja venien amb les idees clares, d’altres anàvem ben perduts i requeríem viure en diferents àmbits per tal de poder saber cap a quin sector preferíem dirigir la nostra activitat professional.
En el meu cas vaig estar un mes amb en Pau Palau i la seva família a l’Espluga Calba (les Garrigues) amb un model de ramaderia ecològica en semi-intensiu amb ovelles lacaunes d’aptituds càrnies. Una experiència enriquidora en un entorn immillorable i amb una família encantadora. Seguidament vaig pujar a la Vall d’Aran a fer de pastor de muntanya amb una ramada d’ovelles araneses a Baguergue, a la muntanya de Montoliu, amb en Christian Rumeau.
Actualment, i després de quatre anys fent de pastor de muntanya a l’agrupament del Muntanyó d’Àrreu i al Port de la Bonaigua, he tingut diferents alumnes de pràctiques que, com jo, són alumnes de l’Escola de Pastors que tenen la intenció de fer de pastors/es de muntanya en el futur.